The heART of Change

Életünk során újra és újra útkereszteződéshez érkezünk, és feltesszük a kérdést: melyik ösvényt válasszuk? Mi segíthet a döntésben, melyik úton járva élhetünk egy számunkra és közösségünk – a szűkebb és tágabb, emberi és nem emberi környezetünk, a társadalom és a bolygónk – számára is értelmes, autentikus életet? S ha netán már megtaláltuk e kérdésre a választ, merünk-e letérni a kitaposott útról, merünk-e búcsút mondani szokásainknak és a biztonság érzésének?

wood-691629_1280

A proVOCAting innovaTION projekt a fiatalok önálló válaszadását ösztönzi e kérdésekre. A nemzetközi együttműködés alapját az a felismerés képezi, hogy függetlenül attól, melyik ösvényt választjuk, önmagunk kiteljesítése és a hozzájárulás egy igazságosabb, befogadóbb és fenntarthatóbb világ létrehozásához nem elkülönült, egymással szembeálló dolgok, hanem szorosan összefüggő, egymást erősítő területek. A mindannyiunkban rejlő egyedi képességek, tehetségünk, álmaink és vágyaink pedig iránymutatóul szolgálhatnak valódi céljaink és hivatásunk megleléséhez.

Az Erasmus+ program keretén belül szervezett stratégiai partnerség projekt fókuszában egy innovatív képzési program és a hozzá kapcsolódó anyagok kidolgozása áll, melyek hiánypótló módon hozzák össze az autentikus hivatáskeresés, az ökológiai és társadalmi témák iránti érzékenység, tudatos életmód, felelős cselekvés, a vállalkozókészség, ötlet- és álommegvalósítás témáit.

A projekt során hozzájárulhattam egy hiánypótló könyv (TAKE THE FUTURE IN YOUR HANDS: A roadmap to Authentic Vocation for Social Transformation) megírásához, amiből néhány fejezet magyar fordítása hamarosan elérhető lesz ezen az oldalon is!

További információ angol nyelven: www.theheartofchange.eu

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.