Tippek Multipotenciáloknak

Amikor Emily Wapnick 2015-ben egy TED előadás során először  használta a “multipotenciál” kifejezést, valójában csak egy új nevet biggyesztett egy már jól ismert fogalomra. Korábban reneszánsz emberként, polihisztorként, univerzális emberként, ezermesterként (és néha tótumfaktumként vagy minden lében kanálként)  utaltak azokra az emberekre, akik rácáfolnak a „kevesebb néha több” felfogásra, és ahelyett, hogy egy dologra fókuszálnának a hivatásuk keresése és kialakítása során, számtalan különböző irányba “ágaznak szét”, aminek következtében az önéletrajzuk inkább hasonlít egy szerteágazó cselekményű regényfolyamra semmint egy normál CV-re.

Manapság, amikor a társadalmi elismerés nagymértékben attól függ, hogy valaminek a mesterévé, szakértőjévé váljunk, a multipotenciálok joggal érezhetik úgy, hogy hátrányban vannak az „egyszavas” foglalkozások űzőivel szemben. De vajon ez valóban így van?

Hamisítatlan multipotenciálként (dolgoztam már utazási ügynökként, gyógymasszőrként, jógatanárként, angol tanárként, műfordítóként, íróként, toborzási és felvételi koordinátorként – és ez csak a fizetett munkák sora, önkéntesként még hozzá jön jó néhány kategória) a saját tapasztalataimra támaszkodva azt mondanám, hogy: korántsem.

Kérdések, amelyekre talán választ keresel:

Miről tudod felismerni, hogy multipotenciál vagy?

Hogyan tudod az előnyödre fordítani a szinte végtelenül szerteágazó érdeklődési köröd?

Hogyan tudod megtalálni azt a vezérfonalat, amely összeköti ezeket?

Hogyan tudod kiaknázni a sokszínű tapasztalataidat?

Milyen time-management és stratégiai technikák szolgálják a leginkább a céljaid elérését?

Ha érdekelnek a multipotenciális lét előnyei és lehetséges buktatói, írj egy e-mailt az info@wildconsulting.hu-ra!

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.