Programok/Események/Konzultáció

https://www.a-way.hu/onismereti-expedicio-noknek

— Önismereti expedíció Nőknek —

Az egyik legizgalmasabb felfedező út,
az önmagunk mélyebb megismeréséhez vezető út.

Önismereti expedícióra invitálunk, mely során – kilépve a hétköznapi, megszokott szerepeidből – alkalmad lesz szorosabb kapcsolatba kerülni önmagaddal, másokkal és a természettel

Szeretettel várunk Téged is!

Helyszín: Bázis tábor: Sirok, Darnói Lovastanya és Jurtaszálló. Az expedíció a környező erdőkben lesz. Mátra és Bükk.

Időpont: 2018. június 21-24

Jelentkezési határidő: 30 nappal a program első napja előtt

Min-max csoportlétszám: 9-12 fő

Részvételi díj: 58.000 Ft/fő 

Belső utak a fenntarhatóság felé – közösségi alkotóműhely 2016. május 22.

 

A személyes életút ökológiája Livits Réka és Balázs Laura

Életünk során újra és újra útkereszteződéshez érkezünk, és feltesszük a kérdést: melyik ösvényt válasszuk? Mi segíthet a döntésben, melyik úton járva élhetünk egy számunkra és közösségünk – a szűkebb és tágabb, emberi és nem emberi környezetünk, a társadalom és a bolygónk – számára is értelmes, autentikus életet? S ha netán már megtaláltuk e kérdésre a választ, merünk-e letérni a kitaposott útról, merünk-e búcsút mondani szokásainknak és a biztonság érzésének? A műhelymunka során egyéni és csoportos gyakorlatok, kreatív feladatok és fókuszált párbeszéd által térképezheted fel álmaid, képességeid, tehetséged, és azt, ami igazán fontos számodra – hogy mindebből kiindulva sajád magad formálhasd a jövődet és alakítsd a világot, amiben élni szeretnél!

Natural Change Természet inspirálta változás Pásztor Krisztina, Balázs Laura, Kiss Anna, Csatlós Regina, Koltai Ákos

Hogyan támogathatja a belső változás folyamatát a természetben strukturált keretek között eltöltött idő? Hogyan jutunk el az egocentrikus éntől az ökológiai énig? Milyen eszközök állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy az életet támogató, fenntartható életforma iránti igényünk belsővé váljon és ne a félelmeink vezéreljenek? Műhelymunka saját tapasztalati elemekkel, az élmények megosztásával és rövid elméleti háttérrel. A műhely a Pandora Egyesület Erasmus+ program által támogatott Natural Change Outdoor Education című projektjének beszámolója.

Regisztráció és részletek itt.

JövőNAVIGÁTOR műhelysorozat

műhelyek 17 és 30 év közötti fiataloknak, módszertani betekintők fiatalokkal foglalkozók számára

2016. március és május

Gárdony, Nagykanizsa, Pécs, Budapest, 

Útkereszteződéshez érkeztél az életedben, és fogalmad sincs, mihez kezdj? Választás előtt állsz munka vagy tanulás terén, és nem tudod, mi alapján dönts? Rokonok, barátok, tanárok, tesztek, pályatanácsadás: mindenki mást mond, ezernyi javaslattal látnak el, de senki nem kíváncsi arra, hogy Te mit is akarsz valójában?
Nem tudod, miben vagy igazán tehetséges?
Vagy ellenkezőleg: sok mindenben vagy jó, de nem tudod, mire fókuszálj?
Keresed a helyed a világban, de úgy érzed, mintha egy kijárat nélküli labirintusban kóborolnál…
Van egy pár ötleted, amiket szívesen megvalósítanál, de fogalmad sincs, hogyan kezdj bele…

A jövőNAVIGÁTOR műhelyeken segítünk feltérképezni a válaszokat! Támogatunk abban, hogy merj letérni a kitaposott útról, és megtalálni a saját ösvényedet. A műhelymunka során egyéni és csoportos gyakorlatok, kreatív feladatok és fókuszált párbeszéd által térképezheted fel képességeid, tehetséged, és azt, ami igazán fontos számodra – hogy mindebből kiindulva sajád magad formálhasd a jövődet és alakítsd a világot, amiben élni szeretnél!

A műhelyre elsősorban 17 és 30 év közötti fiatalokat várunk, valamint ifjúsági munkásokat, képzőket, facilitátorokat, tanárokat, pályaválasztási tanácsadókat, akik innovatív eszközökkel szeretnék bővíteni a módszertárukat, és készek alámerülni egy számukra is kihívásokat tartogató kalandban.

Időpontok és helyszínek:

2016. március 4., 16 óra: Gárdony, Nemzedékek Háza (Gárdonyi Géza utca 1., 2483)  Facebook esemény
2016. március 8., 17 óra: Nagykanizsa, Pannon Egyetem Kollégiuma (Zárda utca 7/A 8800)
2016. március 14., 14 óra: Pécs, a Pécsi Szín-Tér Egyesülettel együttműködésben
2016. május 11., 17 óra: Budapest, Impact HUB (Ferenciek tere 2. 1053) – jövőNAVIGÁTOR könyvbemutató – Facebook esemény
2016. május 12., 10 óra: Budapest, Impact HUB (Ferenciek tere 2. 1053) – egésznapos műhely fiatalok és fiatalokkal foglalkozók számára – Facebook esemény
2016. május 13., 10 óra: Budapest, Impact HUB (Ferenciek tere 2. 1053) – egésznapos módszertani műhely ifjúsági munkások, tanárok, képzők, facilitátorok, pályaválasztási tanácsadók számára – Facebook esemény

honlap nyitokép

A jövőNAVIGÁTOR műhelyek anyagát és módszereit az Erasmus+ program által finanszírozott, proVOCAting innovaTION című nemzetközi stratégiai partnerség projekt keretein belül dolgoztuk ki.

A Pandora Egyesület 2015 februárjától az osztrák GetActive!, az olasz Paradiso Ritrovato és a német Project Peace szervezetekkel együttműködésben hozott létre egy innovatív képzési programot és hozzá kapcsolódó anyagokat (kézikönyv, coaching kártyacsomag, képzési anyag), melyek hiánypótló módon hozzák össze az egyéni hivatás, a társadalmi és ökológiai felelősségvállalás, valamint a vállalkozókészség témáit. További információk a projektről itt olvashatók.

A műhelyek facilitátorai:

Livits Réka, Balázs Laura és Berecz Ági